marshtide: (Default)
Toft ([personal profile] marshtide) wrote2011-09-08 05:35 pm

[Svenska] Plugga plugga plugga

[Note: This entry is in Swedish! As you, uh, may have noticed. It's about school and reading. Basically: we are reading a romance novel for school and I do not like it. But I can bitch about it in class so it doesn't matter! :D And I'm still reading that biography of Bang/Barbro Alving that I mentioned. And a new Liv Strömquist book is on its way.]

Då så. Nu har jag gjort alla mina läxor. Så fint.

Skolläsning:

- Grabben i graven bredvid av Katarina Mazetti. Jag ogillar den. Men har man saker att säga om boken så är den nog en lyckad val i alla fall. Den handlar om kulturchock! På ett väldigt övertydligt sätt! Dessutom är den romans. Jättejättehetero romans. Och ibland skojar huvudkvinnan med sin kompis att det skulle vara så praktiskt om de kunde vara lesbiska eftersom män är ju så jobbiga! HÖHÖ. Tyst med er. (Alltså, det handlar om en beige kulturtant och en bondkille. De förstår ingenting om varandra och allting är jättetraumatisk för alla förutom när de har otroligt bra sex. Gäsp.)

- Kulturgrammatik av Gillis Herlitz

- Idéhistoriens huvudlinjer av Gunnar Eriksson och Tore Frängsmyr

och artiklar osv osv. Den har veckan en om Nobel och en om Diana. Diana! Fy fan, har man verkligen flyttat från Storbritannien bara för att läsa om Diana? Nåja.I fritiden håller jag fortfarande på med biografin om Bang. ♥ Så badass! Fast också skruttig. Så kan det ju gå. I alla fall, nu är hon vuxen och journalist och hon resa tåg för att träffa Elin Wägner och tycker det är JÄTTESPÄNNANDE. ELIN WÄGNER. Awww.

Och snart kommer det en ny bok av Liv Strömquist! Babel ska ha en grej om den ikväll tror jag, som gör nånting att balansera faktum att Jan Guillou ska också vara med. Bläääää, Jan Guillou. Men JAAAAAAAAAAA, Liv Strömquist!
northern: "northern" written in gray text across a raven (Default)

[personal profile] northern 2011-09-08 05:20 pm (UTC)(link)
Ahahaha, alla *älskade* Grabben i graven bredvid när den kom. Så jag läste den inte. :P

(fast jag läser ju mest Fantasy, så det var ju inte så konstigt)
northern: A few books on a shelf, with darkness above them. (reading in the dark)

[personal profile] northern 2011-09-08 05:46 pm (UTC)(link)
Mm, det är jobbigt när en berättelse bara får en att "ughhhhhh, och???"
jae: (Default)

[personal profile] jae 2011-09-08 06:17 pm (UTC)(link)
Please don't feel obligated to translate or explain or make excuses for posting in Swedish! We non-Swedish speakers can deal. :)

-J
dancing_moon: Jadeite / DM / Me (Default)

[personal profile] dancing_moon 2011-09-09 01:18 pm (UTC)(link)
Heh. Förutom sf/fantasy så har jag nog aldrig köpt en roman med ordet man/kille/grabb/synonomer eller ett mansnamn i och inte läst så många heller. Det bara blev så =)